Hızır Derneği

Kurucu Başkan

Dr. Mehmet BİREKUL

1972’de Konya’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

İngilizce öğretmenliği, okul müdürlüğü, genel koordinatörlük ve üst düzey eğitim yöneticiliği görevlerinde bulundu. Eğitim yönetimi alanında yüksek lisansını ve eğitim bilimleri alanında okullarda yenilik yönetimi tezi ile 2016 yılında Avusturya Azteca University Europen Programmes doktora çalışmasını tamamladı. Eğitim bilimleri ve yönetimi konularında ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde hakemlik, makale ve diğer akademik çalışmalarına devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası yayımlanmış bir çok makale ve kitapları bulunmaktadır.

2022 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi Yerel Yönetim ve Siyaset alanında yüksek lisansını tamamladı.

2019 yılından itibaren Hüma Okulları kurucu yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunmaktadır.

Farklı STK larda gönüllü olarak görev aldı. Bir çok yurtiçi ve yurtdışı insani yardım ve eğitim öğretim proje çalışmalarına katıldı.

2021 yılında Hızır Uluslararası İnsani yardım ve Eğitim Derneğini kurdu. Derneğin Kurucu başkanı ve onur kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

e-mail:            mbirekul42@gmail.com

(çalışmaları):   www.mbirekul.com